Motoren

Een deugdelijke motor is een onmisbaar onderdeel van de standaarduitrusting van uw boot, om optimaal rendement en plezier te halen uit uw vaartocht. Of het nu gaat om relaxed een stukje toeren, sportief doorvaren of het vervoer van zwaar materieel.

Uiteraard vereist niet elke toepassing een bruut aantal pk’s. Daarom verkoopt Wiegmans buitenboordmotoren variërend van 2,5 pk tot 400 pk. In bepaalde boottypen kunnen zelfs meerdere motoren naast elkaar geplaatst worden, waardoor de totale hoeveelheid beschikbare kracht indrukwekkende vormen kan aannemen. De classificatie van de boot (zie hiervoor de specificaties) bepaalt het maximale aantal pk’s. Dit is gebaseerd op constructieberekeningen die uitgaan van een zo hoog mogelijke veiligheid.

Wiegmans staat bekend om de kwaliteit van zijn boten. En achter zo’n hoogwaardig vaartuig hang je geen staafmixer. Daarom hebben wij ervoor gekozen om buitenboordmotoren te verkopen van Yamaha en Mercury. Dit zijn gerenommeerde merken die wereldwijd goed staan aangeschreven.

Yamaha brandstofmotoren

Volledig Japanse buitenboordmotoren, en van Japanners is bekend dat ze perfectie nastreven. De motoren zijn dan ook betrouwbaar, hebben een laag geluidsniveau en zijn door hun compacte bouw licht in gewicht. Dit laatste zorgt voor meer kracht en snelheid en – doordat de boot minder achterover hangt – voor een hoger vaarcomfort. Het maakt de buitenboordmotoren ook zuiniger en schoner. De brandstofinname is ongeacht de motorklasse minimaal.

Motoren 6

Prijslijst Yamaha

Mercury brandstofmotoren

In tegenstelling tot Yamaha, is Mercury een volledig Amerikaans product. Er is extra aandacht besteed aan een mooi design van de motorkap, die er daardoor sportief en modieus uitziet.

De modellen van 60 tot 150 pk zijn zogenaamde Common Trust-buitenboordmotoren. Die hebben een groter onderwaterhuis met een tandwielverhouding, waardoor ze meer vermogen leveren bij het optrekken.

Motoren 7

Prijslijst Mercury

Kräutler elektrische motoren

Naast brandstofmotoren verkoopt Wiegmans ook steeds vaker elektromotoren. Op dit gebied hebben wij een vaste samenwerking met

het merk Kräutler. Zij maken zeer hoogwaardige elektrisch aangedreven motoren van 2 tot 6 kW, die bekendstaan om hun lange levensduur.

Voor wie tijdens een vaartocht niet alleen wil genieten van de boot, maar ook van de omgeving, is een elektropod bij uitstek geschikt. Die zijn immers zeer stil en produceren geen rook. Ze zijn dan ook groen, zuinig en duurzaam. Steeds meer steden staan op het punt om brandstofmotoren uit hun wateren te weren. Met een elektrische motor weet u zeker dat u nog vele jaren kunt genieten van uw waterhobby. En van de natuur waar u doorheen vaart.

MEER WETEN OVER ONZE Motoren?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.