Winterstalling Loosdrechtse Plas

Wat is handiger en efficiënter dan uw sloep ’s winters op dezelfde plaats te stallen, als waar hij ’s zomers zijn ligplaats heeft? De jachthaven van Wiegmans in Breukelen biedt dat gemak. Daar kunnen in de winter 300 boten worden ondergebracht, zowel in het water als op de kant. Met onze eigen bootkranen kunnen we sloepen snel in en uit het water tillen en naar de juiste plek brengen.
Door permanente bewoning op het terrein is er – ook in de winter – continu toezicht op de aan ons toevertrouwde boten.

Winterstalling boten

De meeste moderne sloepen zijn erop gebouwd om het hele jaar door in het water te liggen. Pas echter op met polyester boten. Dit materiaal kan vocht opnemen. Door de sloep in de winter op de kant te leggen, dampt die uit en kan schade aan het polyester worden voorkomen. Veel polyesterschepen gaan dus in de winter het water uit. Ook als uw boot prachtig blank gelakt is of u super zuinig bent op uw pronkstuk, kunnen dat goede redenen zijn om de sloep na het vaarseizoen op de kant te halen.

Winterstalling Loosdrechtse Plas 2

Onderhoud schepen

Aan elk watersportseizoen komt onverbiddelijk een eind. In oktober, november – vóór de eerste echte vorst – gaan de meeste boten de stalling in om daar in april, mei weer uit te komen. Dat halfjaar leent zich bij uitstek om onderhoud aan de sloep te (laten) plegen of reparaties uit te laten voeren. Dankzij de naastgelegen jachtwerf, waar onze goed geschoolde medewerkers de beschikking hebben over alle benodigde gereedschap, apparatuur en actuele kennis, biedt Wiegmans een scala aan mogelijkheden op dit vlak.

Sloep winterklaar maken

Bij het uit het water halen, kan de boot bijvoorbeeld direct winterklaar gemaakt worden. Dit houdt in dat de motor tegen vorst beschermd wordt door het koelwater eruit te laten lopen of er antivries in te doen, en dat het drinkwatersysteem wordt afgetapt of daaraan drinkwaterantivries wordt toegevoegd.
Let wel: verzekeringen worden, na de recente strenge winters, steeds kritischer bij het vergoeden van schade als gevolg van vorst. Vanuit verzekeringsoogpunt is het winterklaar maken van uw sloep een must. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij schade, moet een nota kunnen worden overlegd van een gespecialiseerd bedrijf.

Overig onderhoud

Bootonderhoud in de zomer gaat ten koste van de effectieve vaartijd. Zonde! Maar in de winter merkt u daar niets van. Een mooie gelegenheid dus voor bijvoorbeeld schilder- en lakwerk, het aanbrengen van antifouling, poetsen en in de was zetten, het laten uitvoeren van polyesterreparaties, motoronderhoud of onze accuservice. Dit laatste houdt in dat wij de accu’s loskoppelen en zorgen dat die goed op peil gehouden worden. Daarmee wordt de levensduur van de accu’s verlengd. Wiegmans voert deze werkzaamheden graag gedurende de winterstalling voor u uit.

 

Zomerstalling           Winterstalling

MEER WETEN OVER ONZE Winterstalling Loosdrechtse Plas?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.