Jachtwerf

Op die prachtige plek aan de Loosdrechtse Plassen waar nu Jachtwerf Arie Wiegmans gevestigd is, graasden vroeger koeien. Opa Wiegmans was boer en had ook een haventje. Dat laatste werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw door zoon Arie uitgebreid met de verhuur van ligplaatsen.

Ook begon hij boten te importeren en zelf te bouwen. Eerst hout, later ook staal. Eindjaren ’60 kwam daar polyester bij.

Boten bouwen

Sinds 1986 levert Wiegmans zelfgebouwde AW sloepen, tenders en DOCK STEEL aluminium boten. Hiervoor werken we samen met verschillende fabrieken, stuk voor stuk de beste in hun vakgebied. Zij leveren de onderdelen waarin zij gespecialiseerd zijn kant en klaar aan. De gekwalificeerde vakmensen van Wiegmans zetten daarmee de basis van de boten in elkaar, zorgen voor het technische gedeelte (zoals de motor, brandstoftank en bedrading), monteren de houten onderdelen en brengen de door klanten gewenste extra’s aan.

Sloepen met ‘smoel’

U mag van Wiegmans altijd de hoogste kwaliteit verwachten. Of het nu gaat om het gebruikte materiaal, de afwerking of onze service. Daaraan doen we geen concessies. En doordat we alle AW sloepen zelf bouwen, kunnen we ook zeer flexibel zijn. De keuze aan modellen is al groot en biedt voor elk wat wils, maar door de vele mogelijke opties krijgt elke Wiegmans-boot zijn eigen, unieke uitstraling. En dat terwijl we door seriebouw de prijzen in de hand houden.

Overige diensten

Geloof het of niet, maar veel jachtwerven liggen niet aan het water. Arie Wiegmans wel. Daarom staan we erop dat u, bij interesse in een van onze sloepen, een proefvaart maakt. Alleen dan weet u precies wat u koopt. Uw boot wordt in onze eigen werkplaats gebouwd en kan daar ook worden onderhouden. Voor zover een polyester sloep onderhoud nodig heeft althans… Wiegmans onderhoudt en repareert alle voorkomende boten en zowel inboard als buitenboordmotoren.

Op ons terrein zijn 350 staanplaatsen voor de stalling van sloepen in de winter. Maar liever ligt u natuurlijk met uw sloep aan een van de 250 ligplaatsen in onze jachthaven. Dat betekent immers dat het vaarseizoen in volle gang is, en uw sloep gereed ligt voor een mooie tocht!

MEER WETEN OVER ONZE Jachtwerf?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.