Dock Steel Lovers

Met een elektromotor uitgeruste rondvaartboten met open en semi-open opbouw. Exclusief voor Lovers Canal Cruises gebouwd.

DOCK STEEL-boten zijn zo veelzijdig, dat de toepassingsmogelijkheden eigenlijk oneindig zijn. Met trots geven wij een concreet voorbeeld: Wiegmans heeft exclusief voor en in nauwe samenwerking met Lovers Canal Cruises twee modellen rondvaartboten gebouwd, waarvan momenteel een groot aantal in de Amsterdamse grachten rondvaart.

Uitrusting

Deze opdracht heeft unieke boten opgeleverd, die een totaal andere uitstraling hebben dan de ‘drijvende aquaria’ die we kennen. De nieuwe schepen zijn geen glazen kisten, maar juist open (afsluitbaar met een canvas top) en semi-open (afsluitbaar met schuifbare raampartijen). Daardoor hebben de passagiers veel meer contact met buiten.

De rondvaartboten zijn gebaseerd op de DOCK 1000 STEEL (van 10 m. lang) en de DOCK 1250 STEEL (met een lengte van 12,5 m.). Die kunnen respectievelijk 46 en 92 mensen vervoeren. Het mag duidelijk zijn dat veiligheid en stabiliteit bij het realiseren van dit project voorop stonden. De opdracht werd niet voor niets bij Wiegmans neergelegd.

Brochure

Elektromotor

Maar voor een rondvaartboot is ook de motor van groot belang. Er is gekozen voor een elektrisch aangedreven motor. Die zijn immers zeer stil, zodat de toeristen de uitleg bij de bezochte attracties en monumenten goed kunnen verstaan. Bovendien zijn elektropods zeer zuinig en schoon. Dit laatste zullen gemeenten steeds vaker van sloepen gaan eisen. En daarmee zijn de nieuwe rondvaartboten van Lovers Canal Cruises nu al op de toekomst voorbereid.

Het succes van de boten is inmiddels ruimschoots bewezen; de met een elektromotor aangedreven boten zijn continu in bedrijf en vol passagiers

MEER WETEN OVER ONZE Dock Steel Lovers?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.