Bootkussens, bootkappen en biminitops
AW Sloep en Dock Steel

Een tochtje maken met de boot heet niet voor niets ‘pleziervaren’. Op dat plezier moet het Nederlandse weer zo min mogelijk invloed uitoefenen. Daarom worden veel sloepen voorzien van een beschutting tegen de elementen. Die zijn er letterlijk in alle soorten en maten. Een dekzeil wordt in de haven over de boot getrokken om die te beschermen tegen weersinvloeden en te zorgen dat er geen water in kan lopen; een cabrioletkap is een wegklapbare afdekking die beschermt tegen wind, regen en zon; een campertent kan eveneens geheel of gedeeltelijk worden weggeklapt en maakt het mogelijk om door te varen bij slecht weer of op de boot te overnachten; en een biminitop is een afdakje om lekker uit de zon te zitten.

Zeilen, kappen en kussens

Wiegmans biedt alle service met betrekking tot vervaardiging, reparatie of vervanging van zeilen en kappen voor AW sloepen en Dock Steel boten. Deze afdekkingen worden op maat gemaakt voor alle nieuwe en gebruikte AW sloepen die het bedrijf verkoopt. Ook kussensets worden geleverd in stof of kunstleer. Alle boten worden daartoe individueel ingemeten en de bestelling wordt op maat gemaakt naar de wensen van de klant.

Bootkussens, bootkappen en biminitops<br>AW Sloep en Dock Steel

Bootkussens, bootkappen en biminitops

Reiniging en reparatie

Behalve het leveren van nieuwe bootkappen, dekzeilen en bootkussens reinigt en repareert Wiegmans ook gebruikte exemplaren. Doordat de afdekkingen de elementen trotseren, kunnen na verloop van tijd bijvoorbeeld ruiten, ritsen, sluitingen en drukknopen vervangen moeten worden. Als kappen kapot gaan, gebeurt dat bijna altijd op de naden of bij de ritsen. In die gevallen kan onzichtbaar gerepareerd worden. Ook kunnen afdekkingen verweren, er kan alg of schimmel op komen of ze kunnen minder waterafstotend worden en daardoor gaan lekken. Kussens worden vuil of verslijten door het gebruik. Reiniging, reparatie of vervanging van deze onderdelen is vaak de eerste stap bij het opfrissen van het uiterlijk van een boot.

MEER WETEN OVER ONZE Bootkussens, bootkappen en biminitops
AW Sloep en Dock Steel
?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.