AW Baseline Brochure

De AW Baseline is een sloep met een relatief lage prijs, zonder concessies te doen aan de hoogwaardige kwaliteit die van een AW-sloep verwacht mag worden. Het perfecte instapmodel dus voor wie comfortabel wil varen met vrienden, familie of kennissen. AW Baseline-sloepen zijn er in twee modellen: de spiegelsloep met zijn rechte achterkant en de spitsgatsloep met zijn ronde achtersteven.

Vaareigenschappen

AW Baseline-sloepen kenmerken zich door een hoge mate van stabiliteit en koersvastheid. Dat is bereikt door het zwaartepunt zo laag mogelijk in de boot te plaatsen. Zwaar weer en hoge golven zijn voor deze sloepen dan ook geen enkel probleem. Maar ook als u rustig wilt varen in de grachten of een onbezorgd tochtje wilt maken op een binnenwater is de AW Baseline de juiste sloep. En dankzij de lage en brede instap is aan of van boord gaan een makkie voor alle leeftijden.

AW Baseline kwaliteit

Alle sloepen in de AW Baseline-serie zijn gemaakt van onderhoudsvrij polyester. De boten zijn ‘overnaads’ gebouwd, waardoor de rompen oersterk zijn en het uiterlijk hebben van een traditionele houten sloep.

Prestaties sloepen

De kruissnelheid van deze spitsgatsloepen en spiegelsloepen is 7 km/u en hun maximumsnelheid bedraagt 12 km/u. Die waarden vallen binnen de snelheden die maximaal zijn toegestaan op Nederlandse rivieren, meren en plassen. Met deze boten zult u dus geen snelheidsovertredingen begaan en is de kans op schade klein. Een prettige zekerheid, aangezien voor het maken van tochten in een AW Baseline-sloep geen vaarbewijs nodig is.

logo-baseline

Veiligheid

Het is heel goed voor te stellen dat andere waterrecreanten uw oogstrelende sloep van heel dichtbij willen bekijken. Dan is het een geruststelling om te weten, dat de karakteristieke touwrand (kabelaring) van slijtvast kunststof garant staat voor vele uren veilig en schadevrij vaarplezier. Daar profiteert u ook van bij het afsluiten van een verzekering voor uw vaartuig.

Onderhoud sloepen

Er is maar één ding waarop bij de AW Baseline sloepen ‘bezuinigd’ is, en dat zijn onderhoudsgevoelige onderdelen. Daarentegen zijn de onderkanten van alle boten voorzien van meerdere epoxylagen. Die beschermen het polyester tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Over de epoxylaag is een algwerende anti-foulinglaag aangebracht, waardoor de aangroei minimaal is. Dit lage onderhoudsniveau houdt de prijs relatief laag en zorgt dat spitsgatsloepen en spiegelsloepen waardevast blijven. Dit neemt uiteraard niet weg dat het omwille van een langer plezier beter is om de boot jaarlijks schoon te (laten) maken.

Uitrusting AW Baseline

Zitcomfort staat bij Wiegmans voorop en is dus ook in de spitsgatsloepen en spiegelsloepen gewaarborgd. Dit comfort kan door de aanschaf van stoffen kussens nog verder verhoogd worden. De boten kunnen worden uitgevoerd met waterafstotend tapijt, maar ook worden voorzien van een massief teakhouten vloer. Ook een roestvrijstalen reling op de voorplecht is als optie leverbaar, evenals een milieuvriendelijk toilet. De open sloep kan afgesloten worden door een hoogwaardige canvas cabrioletkap, zodat de passagiers droog zitten, en is ook uit te voeren met een groot zonnebed, zodat erin overnacht kan worden.

MEER WETEN OVER ONZE AW Baseline Brochure?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.