Antifouling en schilderwerk

Er zijn diverse manieren om een sloep te behandelen, zodat die tegen schadelijke invloeden van buitenaf beschermd wordt. De ene manier is verven en een andere methode is lakken. Het houtwerk wordt dan netjes afgewerkt met een doorzichtige glanzende laag, waardoor de houtstructuur dus zichtbaar blijft.
U kunt hier zelf uw ziel en zaligheid (en vrije tijd) in leggen, maar het ook overlaten aan een professional. Het uiterlijk van uw kostbare bezit is pure emotie. Wiegmans beseft dat en onderscheidt zich dan ook door liefdevol en vakkundig hout- en lakwerk.

Antifouling aanbrengen

Op elk schip dat gedurende langere tijd in het water ligt, moet een antifoulinglaag worden aangebracht. Antifouling is een specifieke verfsoort die aangroei van algen, schelpjes en andere organismen aan de onderkant van een boot tegengaat. Vaak is dit een tweejaarlijks terugkerende vorm van onderhoud, waarbij in het tussenliggende jaar plekken worden bijgewerkt.
Wiegmans brengt altijd een afsluitende laag aan tussen de polyester romp en de antifouling, die als doel heeft de hechting te optimaliseren en het binnendringen van vocht te voorkomen.
Het tegengaan van aangroei heeft niet alleen een beschermende werking, maar zorgt er ook voor dat een schip meer snelheid behoudt en minder brandstof verbruikt.

IMG_4323

MEER WETEN OVER ONZE Antifouling en schilderwerk?

We nemen graag contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.